Štampa velikih formata za unutrašnju upotrebu


    Digitalna štampa velikih formata za unutrašnju upotrebu je jedna od mogućnosti da realizujete neku od vaših ideja, a koja je vezana za štampu na mediju većem od simboličnog A4 formata.

    Pokušaćemo da Vam pomognemo da što lakše prepoznate da li je baš ova vrsta štampe ono što vama zaista treba.

    Kao prvo dimenzija koju možete da odštampate na digitalnim mašinama za unutrašnju upotrebu je širina od 1.067 mm i dužina od čak 50.000 mm. To ne mora za vas odmah da znači da ne možete neki od vaših postera, projekata, obaveštenja uraditi i u većoj širini jer je tim Copy Studia i takve zahteve dosta uspešno obavljao uklapanjem i spajanjem posebno ako se određeni posteri, panoi, mape i ostalo kašira na nekoj od podloga za kaširanje odštampanog materijala. Sama štampa kao i kod ostalih vrsti digitalne štampe ne može da bude od početka jedne do kraja druge ivice papira ali je to simboličnih 5 mm manje sa svake od strana. Ovaj vid štampe omogućuje nam da se štampa iz medija (papira) koji su u rolni ali i iz tabčnih papira minimalne dimenzije A4 (210 mm x 297 mm) formata. Prema tome budite slobodni i vi sami ukoliko negde pronađete neki od medija koji vam se dopadne donesete i mi da za vas izvršimo uslugu štampe. Tu treba samo znati da na donetim medijima štampu radimo ukoliko je materijal do 370 g. težine, eventualno simbolične reljefne strukture i bez oštećenja.

   Digitalna štampa velikih formata za unutrašnju upotrebu je i najkvalitetnija što se tiče rezolucije same štampe koja je do 2400 x 1200 optimizovanih DPI. Naravno takva štampa se vrši na foto papirima koji su predviđeni baš za određenu mašinu kako bi dobili traženi rezultat.

Neki od tih foto papira su:

  • Foto mat, Glosy i Satin foto papiri u raznim gramaturama.

   Štampa velikih formata za unutrašnju upotrebu najviše se koristi za razne izložbe, projektne modele, arhitektonske radove, kratkotrajna obaveštenja i ostalo što neće biti izloženo direktnom uticaju sunca ili jake svetlosti u neprekidnom trajanju više od godinu dana, jer u tom slučaju štampani materijal bi izbledeo u odnosu na prvobitnu štampu, ali ako su to izložbe na kojima se nešto predstavlja pa se posle lepo spakuje može trajati i 100 godina kao i razni projekti i ostalo.