Ostala dorada materijala


Sečenje

 

Može biti potezno‒ potezom ruke ili na grafičkom nožu. Potezno se seckaju materijali obično ako su u manjem broju ili ukoliko se radi o materijalu velikog formata neprikladnog za sečenje na grafičkom nožu. Na grafičkom nožu seku se knjige u mekom povezu, serije kataloga, vizitki, brošura, svezaka…..

 

Klamovanje

 

Od svega dva pa do 100 listova možemo Vam spojiti klamericama. U ponudi su booklet i obično mašinsko ili ručno klamovanje sa ravnim ili omega klamericama.

 

Bigovanje

 

Mašinsko savijanje štampanog materijala, bilo da se radi o savijanju papira i kartona za kataloge u booklet povezu, karticama, časopisima, knjigama, Vaš štampani materijal je svakako lepše i kvalitetnije saviti na bigerici.

 

Ćoškanje

 

Ćoškanje podrazumeva obaranje, to jest zaobljavanje oštrih ivica prilikom izrade vizitki, knjiga, akreditacija i svega što odštampate, a želite da ima zaobljene ivice.

 

Nitnovanje

 

Metalna nitna u srebrnoj ili zlatnoj boji je tu da nam omogući ojačanje na rupici koja je prethodno izbušena odgovarajućim bušačem odgovarajućeg prečnika za nitnu koju želimo da postavimona nekom od štampanog materijala, a iz par fotografija možete da pogledate čemu sve služi.