Kolor štampa i kopiranje


 

Digitalna kolor štampa do SRA3 formata

    Kolor štampu i fotokopiranje do SRA3 formata štampamo na najsvaremenijim digitalnim aparatima u visokoj rezoluciji 2400 x 2400 dpi.

    Bitno je znati da svaka mašina za kolor digitalnu štampu daje nešto tamniji otisak od onoga što vidimo na ekranu. Shodno tome poželjno je da Vaša priprema za štampu bude za nijansu svetlija kako biste dobili što realniji otisak.

Kratko uputstvo i priprema za štampu

     Dimenzija SRA3 formata je po standardu 320 mm x 450 mm, tako da je to i maksimalna površina medija koji može da prođe kroz mašinu u širini od 320 mm. Tu je, međutim, bitno znati da na istim aparatima možemo štampati i do 1-og metra dužine, ali da širina u tom slučaju ne sme biti veća od 297 mm ( 297 x 1000 mm).

    Takođe, kada govorimo o dimenziji medija za štampu, ne znači da Vaš otisak može biti od ivice do ivice papira, već sama mašina pravi marginu od 5 mm sa svake strane. Na primeru to znači da ukoliko štampamo na papiru dim. 320 mm x 450 mm otisak može biti maksimalno 310 mm x 440 mm.

    Pored spremnog SRA3 formata u ponudi imamo spremne i opštepoznate formate u našem društvu A5 (148 mm x 210 mm), A4 (210 mm x 297 mm) i A3 (297 mm x 420mm). Sve ostale formate koje želite dalje da izrađujemo za Vas radimo iz tih osnovnih formata, a po Vašoj želji krojimo ih na električnom nožu.

    Pored dimenzija formata medija na kome se štampa određeni fajl, bitan je i odabir vrste medija za vaš željeni proizvod, koji kod nas možete naći u preko stotinu vrsta (papiri od 60g do 160 g, kartoni od 160 g do 350 g, pa sve to u mnogo različitih boja i nijansi, zatim u mat i sjajnoj varijanti, razne vrste nalepnica papirnih i PVC …).

    Ovaj tip štampe izuzetno je primenljiv za izradu knjiga, časopisa, flajera, vizit-kartica, blokova, nalepnica, deklaracija, brošura i jos mnogo toga što vam padne na pamet.

    Fajl kada snimate najbolje je da bude sačuvan u PDF formatu.