ŠTAMPA DO SRA3 FORMATA


    Digitalna štampa do SRA3 formata omogućava nam da za malo novca uradimo i samo jedan primerak neke željene štampe pa do čak 500 primeraka i biće nam isplativije od ofset štampe. Prednost digitalne štampe od ostalih vidova štampi je u brzini, u dosta manjim novčanim sredstvima koje je potrebno uložiti da bi došli do željene štampe i naravno kvalitetu.

Ovaj tip štampe izuzetno je primenljiv za izradu:

-Vizit karte

-Flajeri

-Katalozi

-Knjige

-Nalepnice

-Cenovnici

-Pozivnice

-Brošure

-Blokovi

-Memorandumi

-Diplome, zahvalnice..

-Fascikle

-Etikete

-Koverte

-Rokovnici

-Crno bela štampa i kopiranje

-Kolor štampa i kopiranje

-Diplomski, master i doktorski radovi

 

Kratko uputstvo i priprema za štampu

     Dimenzija SRA3 formata je po standardu 320 mm x 450 mm, tako da je to i maksimalna površina medija koji može da prođe kroz mašinu u širini od 320 mm. Tu je, međutim, bitno znati da na istim aparatima možemo štampati i do 1-og metra dužine, ali da širina u tom slučaju ne sme biti veća od 297 mm.

    Takođe, kada govorimo o dimenziji medija za štampu, ne znači da Vaš otisak može biti od ivice do ivice papira, već sama mašina pravi marginu od 5 mm sa svake strane. Na primeru to znači da ukoliko štampamo na papiru dim. 320 mm x 450 mm otisak može biti maksimalno 310 mm x 440 mm.

    Pored spremnog SRA3 formata u ponudi imamo spremne i opštepoznate formate u našem društvu A5 (148 mm x 210 mm), A4 (210 mm x 297 mm) i A3 (297 mm x 420mm). Sve ostale formate koje želite dalje da izrađujemo za Vas radimo iz tih osnovnih formata, a po Vašoj želji krojimo ih na električnom nožu.

    Pored dimenzija formata medija na kome se štampa određeni fajl, bitan je i odabir vrste medija za vaš željeni proizvod, koji kod nas možete naći u preko stotinu vrsta (papiri od 60g do 160 g, kartoni od 160 g do 350 g, pa sve to u mnogo različitih boja i nijansi, zatim u mat i sjajnoj varijanti, razne vrste nalepnica papirnih i PVC …).

     Ovde možemo izdvojiti dve varijante štampanja a to su:

    -DIGITALNA KOLOR ŠTAMPA I FOTOKOPIRANJE DO SRA3 FORMATA

    -DIGITALNA CRNO – BELA ŠTAMPA I FOTOKOPIRANJE DO SRA3 FORMATA

 

 

digitalna stampa